Handboek en Activiteitenboek

 

Handboek (HB)

Omslag SvBB6 h hb 9789462490796 3df

 • Een inleidend hoofdstuk gericht op het hele Examen met toelichting op
  - de Kenmerkende Aspecten en de Historische Contexten
  - de traditionele westerse periodisering en de Tien Tijdvakken
  - 'Historisch denken en redeneren' (domein A), voorzien van voorbeeld-vragen uit centrale pilot-examens van de afgelopen jaren. Deze voorbeeld-vragen zijn gekozen buiten de stof van de voorgeschreven Historische Contexten. Ook die stof wordt op het nieuwe centrale examen bevraagd (35-65% verhouding).

Omslag SvBB6 v hb 9789462490772 3df

 • Twaalf hoofdstukken met een historisch overzicht waarin alle voorgeschreven Kenmerkende Aspecten van de door de overheid voorgeschreven oriëntatiekennis zijn uitgewerkt.

 • Drie hoofdstukken met thema's die een uitstekende mogelijkheid bieden tot verdieping en herhaling van voorgeschreven Kenmerkende Aspecten. In elk van deze drie thema's komen zeven van de voorgeschreven tien tijdvakken nogmaals aan de orde:
  - Hoofdstuk 13 De opkomst van Azië
  - Hoofdstuk 14 Van wigwam tot wolkenkrabber, geschiedenis van de VS
  - Hoofdstuk 15 Van tsaar tot ‘tsaar’, geschiedenis van Rusland
 • Een apart hoofdstuk (16) met het voor havo en vwo voorgeschreven thema ‘Geschiedenis van de rechtsstaat en van de parlementaire democratie’.

 Klik hier voor online beoordelen van de Handboeken

 

Activiteitenboek (AB)

 • Omslag SvBB6 h ab 9789462490802 3dfBasisvragen, opgebouwd vanuit en ingedeeld in de voorgeschreven Kenmerkende Aspecten (Domein B) en paragrafen
 • Schematiseringsvragen over onderdelen van Domein B
 • Bevat werkmateriaal:

  Omslag SvBB6 v ab 9789462490789 3df

  - gebaseerd op de in Domein A (Historisch denken en redeneren' nieuw omschreven negentien vaardigheden;
  - gecombineerd met de inhoud van de Historische Contexten;
  - naar vorm en inhoud afgestemd op het soort vragen dat op het centrale examen verwacht kan worden op grond van de (pilot-)examens van de afgelopen jaren;
 • Begrippen, personen en SV-Digitaal-overzicht
 • Eenheden waarin de leerlingen zich in een aspect van een hoofdstuk kunnen verdiepen en daarbij het onderwerp van onderop, vanuit de mensen in de tijd zelf, kunnen benaderen. Leerlingen kunnen zich voor korte tijd veel kennis eigen maken. Maar alleen stof die men zich al doende eigen maakt, heeft kans langer te beklijven.

 

Klik hier voor online beoordelen van de Activiteitenboeken