Historische Contexten en thema's

Omslag SvBB6 v hb 9789462490772 3dfIntegratie van de Historische Contexten - alle examenstof bij elkaar
De nieuwe 6de druk is gemaakt op basis van de 5de druk Sprekend verleden bovenbouw én de Examenkaternen met Historische Contexten. Met Sprekend verleden kunt u nu als enige methode het gehele examenprogramma integraal behandelen met behulp van één Handboek en één Activiteitenboek.

In alle hoofdstukken in het Activiteitenboek staan Basisvragen, die zijn opgebouwd vanuit en ingedeeld in de voorgeschreven Kenmerkende Aspecten (Domein B) en paragrafen. Via kleurcodes is in één oogopslag duidelijk welke Basisvragen de stof van de Historische Contexten betreffen.

Het werkmateriaal van alle hoofdstukken in het Activiteitenboek is in deze nieuwe editie opgezet naar het voorbeeld van het Examenkatern, dus niet alleen de hoofdstukken die samenvallen met de Historische Contexten.
In elk hoofdstuk van het Activiteitenboek is de samenhang met SV-Digitaal in een overzicht uitgewerkt.

In het Handboek en Activiteitenboek zijn ook de voorgeschreven thema’s opgenomen: zowel het verplichte thema ‘Geschiedenis van de rechtsstaat en van de parlementaire democratie’ als keuze-thema’s (twee voor het havo, vijf voor het vwo).

Met twee boeken en optioneel SV-Digitaal en een Digibord-pakket biedt u uw leerlingen de beste voorbereiding op het examen.

Omslag SvBB6 h hb 9789462490796 3dfDe pluspunten van de methode op een rij

  • Handboek en Activiteitenboek volledig toegesneden op de voorgeschreven Kenmerkende Aspecten, Historische Contexten en verplichte voorbeelden van de Syllabus inclusief verplichte en keuze-thema’s
  • In het Handboek een inleidend hoofdstuk over de essentie van het vak en het schoolvak geschiedenis in relatie tot het examenprogramma en voorzien van voorbeeldvragen
  • In het Handboek een op het examen gericht ijzersterk historisch overzicht, geschikt gemaakt voor digibord en grondig gestructureerd met het oog op de leerbaarheid
  • In het Activiteitenboek in alle hoofdstukken naar het voorbeeld van de examenkaternen aangepast aantrekkelijk werkmateriaal gericht op het examen. Daarna een ICT-overzicht en mogelijkheden om op enkele onderwerpen dieper in te gaan.
  • Aparte delen voor havo en vwo
  • Essentieel en origineel geïllustreerd met beelden en illustratieve teksten in verschillende rubrieken