SV-Digibord

Het digibord biedt schitterende aanvullende mogelijkheden voor een veel gevarieerder geschiedenisonderwijs. Met het digibordmateriaal bij Sprekend verleden kan de docent zowel verhalend en beeldend te werk gaan als ook onderzoekend. Het digibordmateriaal kan ook worden gebruikt om onderwijsleergesprekken of zelfwerkzaamheids-opdrachten in te leiden en/of af te sluiten.

Het leerboek staat op het digibord centraal. De paragraaf-ordening maakt behandeling per één of twee bladzijden mogelijk.
In het leerboek staan aanklikpunten met diverse activiteiten, hierna nader gespecificeerd.

Materiaal voor de docent
Er is geen aparte docentenhandleiding. Informatie voor de docent bevindt zich onder de volgende knoppen (aanklikpunten):

Icoon docent

Onder deze knop vindt u (aanvullende) docenteninformatie bij de knoppen op een bepaalde bladzijde in het leerboek

Icoon uitroepteken

Onder deze knop vindt u opdrachten met ingesloten antwoordmodel. Dit zijn aanvullende opdrachten bij de stof van het leerboek of bij beeldbronnen (in het leerboek of van elders).

Icoon antwoord

Onder deze knop vindt u antwoorden op de in het leerboek gestelde vragen of antwoordmodellen bij opdrachten op SV-Digitaal.

Activiteiten met afbeeldingen in het leerboek
Het vergroten van (onderdelen van) afbeeldingen in het boek. Dit in samenhang met een opdracht bij de afbeelding(en) of met een nadere toelichting. 
Icoon zoekenIcoon loep

Het tonen van aanvullend bronnenmateriaal
Aanvullend materiaal kan worden getoond om een essentieel onderdeel in het leerboek te verduidelijken, uit te diepen. Met het oog vooral gericht op beeld en geluid om aspecten tot hun recht te laten komen die  niet/of moeilijk in woorden zijn uit te drukken. De knoppen geven toegang tot beeldbronnen, kaarten, film- of geluidsfragmenten, deels via een weblink naar het internet.

Icoon beeldbronIcoon kaartIcoon filmIcoon muziekIcoon link


Het tonen van opdrachten van SV-Digitaal
Door op het symbooltje te klikken kunnen opdrachten van SV-Digitaal worden ingeleid of besproken.

Spread digibord Sv6 deel1

SV-Digibord is óók te gebruiken met alleen een PC-Beamer-combinatie

Voor niet-digibordgebruikers is soms een alternatief mogelijk. Via bijlagen op de website kan dan het aanvullende digi-beeldmateriaal gebruikt worden.

Klik hier voor titels, ISBN en prijzen.

Wilt u digibord bestellen, neem dan contact op het de uitgever.

U kunt ook een afspraak maken voor een demonstratie op school.

Hieronder een demo van deel 1 leerboek hoofdstuk 4 - Het Oude Griekenland: drie paragrafen van het historisch overzicht en twee rubrieken achter uit het hoofdstuk.

 

Tip: klik hier om het boek in volledig scherm te openen.