Tot 2020 > Sprekend verleden bovenbouw 5de en 6de druk

Omslag SvBB v hb 9789057308222 3dfDe 5de druk van Sprekend verleden bovenbouw - het volledige examenprogramma in combinatie met de Examenkaternen

De 5de druk werd ontwikkeld voordat de Historische Contexten er waren. Deze druk is toegespitst op het volledige examenprogramma.
Sprekend verleden bovenbouw bestaat uit een Handboek, een Activiteitenboek en SV-Digitaal (downloads en interactieve opdrachten via een weblicentie).

Voor de Histrorische Contexten en examentraining worden de Examenkaternen gebruikt.

Deze 5de druk blijft van toepassing tot schooljaar 2019-2020 voor havo 5 en 2020-2021 voor vwo 6. Voor havo en vwo beginnen de eerste leerlingen in augustus 2019 met de stof die betrekking heeft op de nieuwe syllabus en gebruiken daarom beter de nieuwe 7de druk van Sprekend verleden.

 

Scholen die (nog) niet willen of kunnen overgaan tot invoering van de nieuwste druk van Sprekend verleden bovenbouw Omslag SvBB h hb 9789057308161 3dfis kunnen van de 5de druk gebruik blijven maken, in combinatie met het Examenkatern met Historische Contexten van WalburgPers Educatief havo of vwo.
Meer informatie vindt u in de folder van de 5de druk van Sprekend verleden bovenbouw.

De Examenkaternen met Historische Contexten havo en vwo van WalburgPers Educatief die naast iedere methode kunnen worden gebruikt, blijven gewoon bestelbaar en zullen uiteraard bij wijzigingen van de overheid weer worden aangepast zoals u van ons gewend bent.

Vraag nu hier uw beoordelingsexemplaren aan.

Wilt u meer weten of hebt u interesse in een informatiegesprek bij u op school, neemt u dan contact op via 0575-519952 of stuur een e-mail.

 

Historische Contexten en thema's

Omslag SvBB6 v hb 9789462490772 3df      Omslag SvBB6 v ab 9789462490789 3df
6de druk - Integratie van de Historische Contexten 2016 - alle examenstof bij elkaar

De 6de druk is gemaakt op basis van de 5de druk Sprekend verleden bovenbouw én de Examenkaternen met Historische Contexten (syllabus 2015). Met deze zesde druk kunt u het gehele WVO examenprogramma (tot en met 2021) integraal behandelen met behulp van één Handboek en één Activiteitenboek.

In alle hoofdstukken in het Activiteitenboek staan Basisvragen, die zijn opgebouwd vanuit en ingedeeld in de voorgeschreven Kenmerkende Aspecten (Domein B) en paragrafen. Via kleurcodes is in één oogopslag duidelijk welke Basisvragen de stof van de Historische Contexten betreffen.

Het werkmateriaal van alle hoofdstukken in het Activiteitenboek is in deze nieuwe editie opgezet naar het voorbeeld van het Examenkatern, dus niet alleen de hoofdstukken die samenvallen met de Historische Contexten.
In elk hoofdstuk van het Activiteitenboek is de samenhang met SV-Digitaal in een overzicht uitgewerkt.

In het Handboek en Activiteitenboek zijn ook de voorgeschreven thema’s opgenomen: zowel het verplichte thema ‘Geschiedenis van de rechtsstaat en van de parlementaire democratie’ als keuze-thema’s (twee voor het havo, vijf voor het vwo).

Met twee boeken en optioneel SV-Digitaal en een Digibord-pakket biedt u uw leerlingen de beste voorbereiding op het examen.

 

Kies de beste methode