Hernieuwde site van Geschiedenis in de klas geopend

De site heeft vooral een aanvullende functie, d.w.z. op de site is vooral aandacht voor soorten bronnen, onderwerpen, vraagstellingen en standpunten die op andere sites voor het geschiedenisonderwijs minder of geen aandacht krijgen. De site beoogt ook het denken te stimuleren over de inhoud van het geschiedenisonderwijs zoals het is en zoals het zou kunnen zijn als ... .
Bijdragen van iedereen zijn welkom.

Het oude site-adres www.geschiedenisindeklas.nl is vervangen door:
www.geschiedenisindeklas.com

Voor wie de site bestemd is

De site is bestemd voor docenten geschiedenis en staatsinrichting en anderen die zich inzetten voor het schoolvak geschiedenis in het voortgezet onderwijs in Nederland en Vlaanderen.

Het materiaal op de site is vrij beschikbaar voor niet-commerciële doelen. De auteurs- en beeldrechten berusten bij de betrokkenen.

Titelblad_Derde_Rijk

Publicaties in de door Geschiedenis in de klas uitgebrachte reeksen zijn voor iedereen in de  webwinkel verkrijgbaar. Docent-abonnees hebben daarbij voordelen. Zij kunnen bovendien via de webwinkel gebruik maken van aanvullende artikelen.

Digitale publicaties Geschiedenis in de klas

In het verleden gaf Geschiedenis in de klas veel publicaties op papier uit. In de nieuwe opzet beperken we ons grotendeels tot digitale publicaties.
De publicaties kunnen worden aangeschaft als PDF-bestand,  naar keuze in A4-  of A5-formaat.  Een aantal publicaties is ook als ePub-bestand te verkrijgen. Zowel het PDF-bestand op A5-formaat als  het ePub bestand is geschikt voor de iPad en andere eBookreaders.